BGS DK

"Qui bene distinguit - bene docet" ~ Macus Fabius Quintilianus

Hot Links:

 

Flasken versus færtsko

Siderne her handler primært om schweissarbejdet - og altså dermed ikke om sporarbejde som hundesport. Træningen har derfor i sidste ende rigtige eftersøgninger som mål.

Derfor skal det være sagt med det samme: Det rene flaske-blodspor er altså dødt!

Det har taget meget, meget lang tid at få introduceret færtsko i det danske prøvesystem. Men til sidst kom det - og tak for det. Argumenterne imod færtsko har været mange, og mangeartede.

En del frygtede måske, at det ville være for svært at bestå en prøve med færtsko, hvor andre igen hævdede at færtskospor var for nemt:

Hundene gik tydeligvis bedre på færtskospor.

Og ja det gør de! Forklaringen er efter min mening den enkle, at færtsko i modsætning til den rene blodspor er mere naturtro - og derfor mere tiltrækkende for hunden at gå på. Det minder altså mere om "den ægte vare".

Og så er jeg egentlig temmelig ligeglad med, om det kan opfattes som værende "nemmere for hunden"! For med færtsko har man en langt større bredde i træningsvariationer, med og uden blod osv. Og frem for alt, vi lærer hundene at gå på færten af eet enkelt individ. Og jeg træner altså mine hunde til virkelighedens verden - ikke til et prøvesystem.